i sayang u..


mycinta..

"ape yg u ske b0ut i?"
"i suke bile u senyum..
bile u mnggdik..
bile u cubit..
bile u mnje2 ngan i.."

dlu aku x pena tawu sape die..yang aku tawu die 2 yasin.
tak trlintas kat pale otak aku nie yg aku akan ngan die..
sampailh satu mase yg die txt aku dulu...
mase tu tuhan jek taw btape apynye aku..
yelah wlaupun aku x pena amek tawu b0ut die,,
tapi die slalu lalu dpan umah aku..hu3
die ckap..
"sebenanye i daa lama suka kt u but i diam je. mse tu u still coup with ex bf u tu.slalu gak i prhatikan u if berdua with ex u tu so i tamau laa ggu gf orgmse tu laa but skrg..."
kalau lah die tawu yg aku nie slalu prhtikan die jugak mase aku nan ex aku dulu..
tapi x pe..now aku dah dengan die..
aku sayang die sangat!
thanks honEy..il0vey0u ketad2!
=)








duLu dan sekarang (sepanjag tahun 2010)

saLam!
dah masuk akhir tahun dah kite nie kan..
kejap jek mase brlalu..
macam2 dah jadik taun nie..
lau nak diingat balik klaka plak..
dengan beg aku kene rmpas
coz cbut claz..huu..
nta pape jek..
dari awal taon ke akhir taon
bnyak prubahan yang terjadi
dalam hidup aku..
dari segi..
persahabatan...
awal tahun - aku ade rmai bff
akhir tahun - aku cume ade sorang bff
tapi..yang sorang tulah slalu dekat dengan aku..yang slalu bsame dengan aku..
yang slalu bagi semangat kat aku..thanks nurhazwani norman..

percintaan (???)
awal tahun - dapat yang E..slalu mmberontak..
akhir tahun - dapat yang A..slalu bimbing aku..
lame aku mengsinglekan diri aku..tapi sebab sabar..aku dapat yang btol2
bole bimbing aku..tak macam mase awal tahun dulu..thanks ahmad yasin zulkifli..

persaudaraan
awal tahun - tak pena aku fikir pasal die..sebab lame aku tak brtegur,,
akhir tahun - tali persaudaraan semakin pulih
mungkin salah diri aku yang ego..ataupun jelez ngan ap yang dia lakukan..
haha..tah la..senang cakap aku ego!tapi die dah sedarkan diri aku..thanks hafizuddin..

haha..
tah laa..
tapi sume tu telah mengubah diri aku..
thanks sume yang trlibat
dalam mengubah diri aku..
hehe..
so..untuk tahun baru nie
aku kene ade azam baru!
memendangkan taon
depan taon penting aku
coz nak SPM!!
oh tidakk!
aku masih tidak sedarkan diri
aku lagi bahawe yang aku nie dah besar!
tolong lah fara!kau masih lagi
nak gedik mengade2..
ishk2..
azam aku nak blaja btol2
taon depan..
patutnye azam tu menjadi azam
pade setiap taon..tapi
fara....
taw2 jelah die tu..haha..
hope tahun depan akan menjadi tahun
yang indah dan bnyak memori2
yang indah di dalam hidup aku..
amin..

saLam!
Hai guys..2day aku nak cite b0ut picture perfect!
Haha..bukan per..
Tadi aku bace mjalah
Yezz
So terbukak plak satu page
Ade lah tips
“nak Nampak comel at f0to”
Saje jek lah aku nak share at
Korang..
Nak tawu tips nyer?
check it out…
# mase berposing tu jgan kaku..alihkan seluruh fikiran u all
Dari kamera..
# fikirkan ssuatu prkara yang mghiburkan shingga ekspresi
U all klihatan natural
# pastikan angle trbaik yang u all brikan
# rajin2 lah brlatih snyum dpan kamera oz ia
Sngatlah mmbantu!
(sikit tips dari majalah yezz)
So at bwah nie banyak contoh foto yang
aku upload tuk dilihat
Bukan tuk d’tiru!
Haha..



haa..nie bf aku,,die nie mngille sket lau
bab2 amek pic nie..


nie plak kwan aku..
apis & wani..pun mnggile
lau amek pic..


yang pastinye teman2
aku sume nye suke snap pic!
haha..2 yang seronok!
aku pun ske gak lau disuro
snap pic nie

bak kate mak aku..
aku nie photogedik!
haha..

pEnamPiLan itu pEntiNg..!

 saLam!
wahh..tajuk hari ni tjuk fav aku nie!
b0ut PENAMPILAN
sememangnya bagi diri aku
penampilan itu SANGAT penting!
ini kerana,ia mlmbangkan siapa diri kita
yang sebenar!
alah bise lah kan..
lau kite tngok orng tu pkai selekeh
cepat jek mlut nie ckap
itu ini psal orang tu kan..
ade jugak ssetngah pihak
yang melabelkn orang
yang ber'dressup' ni yang banyak duit
sebab brang2 yg die pkai sume nye
nampak mahal..xclusive!
sebenarnya anggapan itu SALAH!
TAK SEMUA YANG SMART ITU BRANDED!!
pecayelah!
kite boleh dapat brang yang cantik
dengan harga yang murah kalau kita rikie
btul2..
banyak aspek yang perlu  diambil kire
dalam berfsyen nie!
bagi gurlz..
rambut itu SANGAT penting!
sebab rambut akan melambangkan siapa diri kita
x caye?
lau muke cantik tapi rambut pnuh kutu x gune jgak kan!
ha3
lau kite tengok skuk mcam2 fsyen rmbut ade..
rambut pnjang..


rambut pendek..haa..skuk emma watson pun dah
b'rmbut pndek taw!

comell sangat!
emma ni sgat teliti mnjage pnmpilan dirinya
trutama dlam brpkaian!

"saya sentiasa memberi fokus pada seni & fesyen"
-emma watson

bagi aku pulak..
aku lbih selese kalu berambut pndek
sebb ia sngat..
ringkas!
&
simple!

 selain dari rambut
beg jgak salah satu pelangkap gaya!
skrang mcam2 jenis beg ade
yang bsar..

 yang kecik..

pun comel..
selain dari beg..
topi jgak salah satu accessories
yang bleh digayekan..
bkan boy jek eh boleh pki topi..
gurlz pun blh jgak..
topi nie ade bnyak janis topi
antarenye..
cap..

snowcap..


fedora..


tpi dalam seronok kita berfesyen ni
jangan lar kite
jadi
HAMBA FESYEN!
sebab..ia akan mmudratkan
diri kita
orang pun akan salah anggap pada kita..
and..
kalau kita nak b'dressup 2
biar lah b'tmpat
jgan lah b'drsssup bgai nak rak
tpi juz kuar nak g kedai blkang umh jek..
hu3..


Fuck You Lyrics

Fuck You Lyrics: "Lily Allen Fuck You lyrics . These Fuck You lyrics are performed by Lily Allen Get the music video and song lyrics here. Look inside, Look inside your tiny mind Now look a bit harder Cause we're so uninspired, so sick and tired of all the hatred you"

LET'S SAVE OUR EARTH!!!

saLam untuk sume!!
today aku nk ajak korang
selamatkan bumi kita!
sape lagi yang nak selamatkan
bumi kita kalau bukan kita sendiri kan?


kita hidup ni mestilah nak hidup yang selesa
kita nak persekitaran yang bersih,
nak udara yang segar,
nak tengok pokok-pokok yang hijau..

tapi pernah tak kita fikir
kalau kita nak semua tu kita kene
jaga alam sekitar kita ni?
alam sekitar ni kan tanggungjawab kita bersama..

so..ape kate kalau sesekali tu
kite join aktiviti
yang dianjurkan sesetengah pihak
kat sekolah pun ade jgak kan aktiviti
ni dijalankan,,
join jelah!
baru-baru ni aku ade kuar
and aku ade nampak 3 orang budak lelaki cina
yang tengah kutip botol-botol plastik
dorang pkai baju warna hijau yang tertulis
''save our earth''
suke betol aku tengok dieorang..
so..ape lagi??
jom lah kita selamatkan bumi kita nie!
kan kita boleh
*kitar semula,
kat rumah tu..kalau ade kertas2 yang x pkai kumpulh
paztu anta kat pusat kitar semula..
*tanam pokok,
ape kate korang luangkan mase hujung mnggu tu
tolong mak korang tanam pokok..
kan lebih berfaedah..
dalam masa yang sama dapat kita selamatkan
bumi kita nie..
*jangan membuat pembakaran terbuka,
taw x,lau bakar sampah kat kwasan yang terbuka ni
boleh menyebabakn
lapisan ozon jadik nipis?!!
so..janganlah kite bkar sampah kat kwasan yang terbuka
kan kita boleh tanam sampah2 tu..;)
*kalau nak hisap rokok tu  janganlah kat kawasan yang kurang sesuai.

kalau korang perasan ade ssetengah mall yang menyediakan
tempat untuk menghisap rokok,,ha..kan dah disediakan tu..
gunakan lah kemudahan yang disediakan..
*jangan gune beg plastik!

if kite pegi berblnje tu..rasenye tak pyah kot
gune beg plastik..ape kate
kita bwak beg dari rumah..
kan lbih comel..;)
kekadang aku ade nampak
pelanggan tu yang mrah jurujual sebab
 bagi beg plastik kepada planggn..
sbnye..ade banyak lagi care untuk kita
selamatkan bumi kita nie..
cume kkadang sikap degil
dan pentingkan diri sendiri nie
yg membuatkan kita
nie lupa untuk menjage alm sekitar kita..
hope lepas nie kita lbih
alert psal
penjagaan alam sekitar ni,,
=)
TAHUKAH ANDA??
-2 tin mnuman yg dikitar semula mampu njimatkan tnaga tv slama enam jam!
-2 btol kaca yg dikitar semula mmpu mnjimatkan tnga kmputer slama 50 mnit!
-2 btol plstik yg dikitar semula mmpu mnjimatkan tnga mntol lmpu 120 watt slama 6 jam!
-tnaga yag tak d'lpaskan dari tong sampah biasa stiap thun mmpu mghdupkan tv slama5000 jam!
-60% sampah dari tong sampah boleh d'gunakan untuk mmbuat baja!
-75% bahagian kndraan boleh dikitar semula!
-secara purata,20% dripda wang yg kita guna untuk mmbeli brang adalah byaran untuk pmbgkus yg akhirnya mnjadi sampah!
(majalah klik,15nov10)










raYe laGi!!!

salam sume..!
smlam kite dah sambut hari raye aidiladha..
alhamdulillah..
sumenye bjlan dgan lancar..
banyk jgk lembu yg kne smblih..hu3
smlam ramai kaum kluarge yg dtg umah nnek aku



mlam raye tu nnek aku ngan m.cik2 aku
sume dah stat gtog-ryong nk msak tuk raye esok..



mlam tu rmah nnek aku agak meriah lah dengan
kdatngan kaum kluarga dan kriuhan
cucu2 die yg terjerit2..
pagi raye..dah dgar dah sore2 ibu2
yg test vocal coz kjut anak2 dorang bgun mandi..
yg sdayh nye..kiteorg dpt tao yg hari 2 x de air!
ishk2..
aku pun cpat2 lah mgun coz nk mndi dlu pnye psal!
lpas siap2 sume..
nnek aku pun pggil lh kiteorg mkan..
banyakknye mkanan!!
rendag,ayam msak merah,ketupat,sambal udang..
wahh..mcam2 lah!
2 blum msuk mknan yg orang 'ngunjug'
bnyakk btol..
aku pun ap lgi..
dgan pntas aku ambk pnggn n truzz mkan..
perh!
mmg best!
hu3..
so..aku rase blum tlmbt kot nk
ucap
''SeLaMaT hArI rAyE aIdILaDhA!"

SPM-SPM-SPM!!

assalammualaikum..
hype oL..
2day aku nk kogsi tips2 bajar,,
wlaupun dah akhir thun n aku sndri dah mule brcuti
(wlaupun sbnrnye blum stat cuty skola lgi)
tpi ade lgi yang msih b'skolah coz nk SPM
ade gak kwan2 aku yg nk amek SPM tpi c0oL jek cum x de ape..
uihh..dieorg x tkod ke erk?
x pe xpe..suke aty korg lah..
haa..2day aku nk kogsi cara2 cemerlangkan otak
dan
amalan peningkatan daya ingatan..


7 CARA CEMERLANGKAN OTAK
  1. Positive mental attitude & positive physical action
  2. Air-clean air for the brain
  3. Mental Challenges for the brain
  4. Food for the brain
  5. Exercise for the brain
  6. Sleep for the brain
  7. Meditation & power brain
AMALAN PENINGKATAN DAYA INGATAN
  1. Faham
  2. Jarakkan/pecahkan masa belajar
  3. Lafazkan isi penting dengan cara yang kuat
  4. PERCAYA PADA DIRI SENDIRI
  5. Ulang berkali-kali
  6. Guna kata kunci,kata isyarat,kata rahsia & ungkapan lucu
  7. Ulangkaji semasa berbaring sebelum tidur & semasa bangun tidur
  8. Bayangkan selalu apa yang dipelajari

haa..tulah serba sdikit tips2 yg aku dpat bgi
so tuk korang2 yang nak amek SPM tu
aku nk wish
GOOD LUCK!
^^,

fav muvie!

saLam!
haa...cube bce tjuk ats 2
FAV MOVIE!
huhu..ara2 dorg pndi lah bace..
haa..korg2 msty ade fav mvie kan..
aku nk cte psl fav mvie aku..
fav mvie aku
ialah..
ADA APA DENGAN CINTA..!
haa..wlupun cite nie dah lme
tpi die ttp baru d htiku~
cewahh..
aku ske tgk cter nie coz ade
NICHOLAS SAPUTRA!
gler hnsem lah dier nie..
bkn sbb die jer aku ske cter nie
sbb jln cter die yg best lgi mnrik..cewah..
lau yg ats 2 hero nyer
yg bwh nie plk hroin nyer..
DIAN SASTRO!
cun jer die nie..
aku try crik lgi cd
cter nie
tpi dah x dee..
mmg lah da x de cite nie da bpe taon dah..
haa..fav mvie korg ape plak?