holiday PD

Salam..hey guys..today aku nak story pasal aku holiday ari tuu..aku holiday with myabah mama and adikadik and family paklong n malong aku..and our destination is….PORT DICKSON!!heh..kiteorang bertolak hari ahad 18hb pada jam 10pgi..b’konvoi 3 buah kreta..masa dah tngah jalan tu hujan..aku risau jugak lah takut smpai sana hujan kan..terbantut lah xtvt nk mandi laut kan..tapi Alhamdulillah..kiteorang selamat sampai PD pada jam 12.15 tghari dengan keadaan cuaca yg sanggggatttt cantik..;) and than smpai2 je kiteorang pun check in lah kat sunshine bay resort..

dah dapat bilik sume tuh..apelagi..kami yang memang dah kebulork ni melantak lah..lepas dah melantark tu..masing2 buat xtvt memasing..yg tido nye lain..yang pi terjun kolam nye lain..aku?heh..duk lepak jekk lh..;)petang tu aku gie terejun pool sekejap than baru menapak ke laut dan bermandi manda..hihi..and part paling best skali time aku naik banana boat..


aku pun taktau macamana aku boleh kata ok bila czens2 aku ajak aku naik menatang tu..hailaa..dah lah aku nie tkut air..jauh skali nak berenang..terapungkan badan pun aku x pandai!huh..gile best gak lah bila dah naik tu..dia bawak keliling pulau..pusing2..than baru jatuhkan kiteorang..whoa..pucat x pucat lah muke aku..haha!memang gile best lahh..lpas ni mmg aku nak naik lgi lah..hihi..waktu malam menjelma…than aku dgn czns aku pun gie lah pusing2 kota pd tu..erm..cam tadepappe jerk..-_-“..tapi y seronoknye bila mkn steamboat,,yummy2..suasana dia best..mkn tepi laut..dia mcm lori..bila kite dah pilih2 apa yg kite nak..thn kite beli air,,pas tu kite blh duduk kt tmpat yg dsdiakn.cntohnya kita blh pilih duduk bawah..dia ada sediakan meja jepun and kita blh dduk bsila atas tika yg dia dah bentang atas pasir tepi pantai..mmg best lah..!akuu x beli servnior pun..sbb tkkn aku nk blikan keychain plok tuk kwn2 aku..budak2 blh lah..hehe..tmat lh satu hari aku di PD.
esokknya...19hb..pepagi lagi dah breakfrst dan terjun ke laut..hihi..cuaca hari tu gerimis..tapi x lebat..kiteorang pun lenjan jek mandi..hihi..than dalam kul 12 tu kiteorang sume check out dari resort tu..destinasi seterus nya…CENDOL LEMAN DAWI..


korang penah dgar x?alahh..kdai cndol yang kite blh tambah free tu..x caye?!betul…kite beli semangkuk cendol..than kite blh tmbah free..cendol,ais,gula, mmg dah trsedia atas meja..korang blh refill jekk..yg best nye pasal cendol leman dawi ni..pakcik leman nie dia tersangat lah talkaactive!mulanya dia tnya… “datang dari mana?” pkcik aku jawab.. “johor” perh..start dari situ dia cerita pasal sejarah negeri johor..berapa jauh dari tmpat dia ke johor tah berapa ribu kilometr tah..pada sape2 yang nk exm sejarah tu..meh datang kedai dia..sambil makan cendol korang blh catat fakta2 yang dia share..hihi..setelah selesai mkn cendol..kiteorang pun balik lah..cukuplah hanya 2 hari berholiday..walaupun 2 hari..pngalaman sngt best..mudahmudahan..dengan kami holiday samesame nie dapat rapat kan lagi hubungan kekeluargaan yang sedia ada ni..yang jauh kita dekatdekatkan..yang dekat kita rapatrapat kan..betul x?hihi..okey guys..smpai sini je okeh..love u..mmuuaahh! <3










SPM is OVER!

salam..hey guys..SPM is over!habis sudah berlalu malam-malam aku tidur pun duk ngiagau tools freehand,adobe premiear sgala bagai..habis sudah hari-hari aku kalau melatah pun terkeluar kata kunci birokrasi barat,tengok telur mata lembu pun macam sel mata manusia..-_-“ akhirnya..aman merdeka!!!hahah..acclly aku tak lah tension sangat pun..last paper aku 6hb ari tu..tpi skrang dah 13hb dah..baru aku update blog..mlas punya pasal..hahah..;) soooooo….urmmm..no idea!ngaaa..XP haha..okey lh..speacial thanks to my friends nureraaliza coz brape malam jugak lah betapa kat umah aku sebab nak stdy..thks gak tuk muhmad afiq sbb sudi hantar nureraaliza.thks to ain..sebab kau x dtg umah aku sbb alasan no transpt!-_-“ thks to abang adam sebab bagi contoh lukisan yang superb cantik tuk aku tiru for my art exm..parents,family,my buah hati pengarang jantung and lain2..hahah!soo..the next aku taktau ape jadi..just wait my result and….we will see lah ape yang berlaku..ohh!!!!baru aku ingat..aclly aku nak cerita masa hari last aku exam ari tuu..last paper aku multimedia..soo..aku x macam orang lain yang akan wait ol my friends and we clbrate 2gther gther..conteng baju,kasut,kain,tudung apekejadah nye lagi..hahah..idkw..maybe aku sayang baju2 aku..and masih boleh sedekah kat orang..hahah!tapi takpe lh..aku pun petang tu duk pi rongeng ngan nureraaliza dan nufarahinizzati g tengok twilight breaking dawn..ngeh2..lagi satu mungkin aku x berapa nak rapat dengan budak2 class aku tu..hurm..sebab ape erk?jap…hurmmm..some of them ade yang mcam baguss..ngaaa…statmnt panasss!haha..lantok arh..peace..yelah..lagi pun macam bored sket lah zaman persekolahan aku nie..takde yang best..hari2 duk kena jaga hati orang..kena ikut cakap orang..macam2 lah..arhhh..so bored..tau masa parents aku pindah dulu aku foloe skali..so tak lah aku bosan.haah!so stupid of me!skurang2 nye aku dapat kawan baru!;) tapi takpe lah…aku pun dah terlambat..so nanti takde kenangan yang “indah” aku nk cerita kat orang pasal zaman persekolahan aku nie!=,=” hahah!



soalan seni visual-spm2011

  1. Beberapa orang kanak-kanak sedang meniup buih sabun menjadi belon yang berterbangan di halaman rumah. beri penekanan kepada bentuk,warna dan ruang.
  2. Sebuah kumpulan muzik dianggotai olh buah rambutan, jagung dan durian yang mempunyai kaki dan tangan sedang membuat persembahan di sebuah konsert dengan dihadiri ramai peminatnya pada waktu malam.lukis dalam jarak dekat dan beri penekanan pada bentuk, jalinan dan pencahayaan.
  3. Tiga ekor anak kucing sedang berebut untuk minum susu dalam sebuah piring yang diletakkan di satu sudut ruang rumah.lukis aksi mereka dari jarak dekat dgn beri penekanan pada bentuk, jalinan dan ruang.
  4. Beberapa batang pokok telah tumbang dan menyekat aliran air anak sungai. Lukis situasi ini dengan memberi penekana pada bentuk, ruang, jalinan dan perggerakan air.
  5. Beberapa alat pertukangan seperti penukul, gergaji, pahat dan beberapa batang kayu terletak di atas sebuah kotak kayu yang using. Kelihatan juga paku, beberapa tin cat dan berus sudah terpakai ditepi kotak tersebut. Gambarkan dan beri penekanan pada bentuk, jalinan dan ruang.
  6. Beberapa ekor serangga sedang riang bermain guli di kawasan taman bunga di sebuah istana yang sangat indah. Lukis gambaran anda dgn mmberi penekanan pada bentuk, warna, jalinan dan ruang.

tips..sayangi lappy anda..

Salam..hye guys..betemu kite lagi dalam segmen tips di hypocracyharmony blogspot..cewahh,,sejak bile tah aku bukak segmen2 tak tentu pasal nie..hahah..;P saje jerr..so today aku nak share kat korang tips macamane nak jaga lappy korang tu..lagi2 yg baru beli..mesti tngah kemaruk kan..macam buah hati pengarang jantung aku tu lah..-_-“ haha..so..cikidaut..


1..jaga bateri dengan baik
It iz because bateri boleh mmanjangkan jangka hayat dan prestasi lappy korang..so..bila dah isyarat merah menyale nyale tu baru korang pasang plug ..guna bateri semaksimum yang mungkin..;)


2..LCD skrin
Make sure korang lap skrin korang tu sebab habuk mudah masuk..jangan selalu gatal tangan nak pegang-pegang skrin tu..mane tau tangan korang tgah berminyak masa tu..dahh dapat dead pixel..kan susah nak bersih kan..okey..:)


3..keyboard
Bisenya if korang beli lappy mesti keyboard korang dah ditutup dengan alahh benda macam getah tu kan..(sorry aku taktau ape namanya..hee)..so bagi yang tade tu..make sure korang letak sehelai kain tau if korang nak tutup lappy korang tu..sebab bia dia x masuk habuk,,sekali sekala tu korang lap lah keyboard korang tu tapi if nak lap tu slowslow yeh..sebab takut nanti dia rosak..kalau boleh korang gunakan mouse kurangkan guna keyboard okey..


4..shutdown hibernate.
Bisenya if korang nak tutup lappy mesti korang shutdown kan..apekate lepas nie korang hibernate jerr..fungsi shutdown tu dia akan tutup seeemua aplikasi kat lappy korang tu,bila korang nak aktifkan balik lappy korang tu pun makan masa yang lama..betul x? tapi kalau korang hibernate dia akan save korang punya aplikasi yang terakhir sebelum korang off lappy korang..bila nak aktifkan balik lappy tu pun..x makan masa yang lame..kejap jerk..tapi sesekali tu korang kena lah shutdown jugak..supaya lappy korang ‘rehat’..


Soo..thats all..mungkin aku tak tau benda2 penting yang lain yang perlu dijaga..macam defragmentation,port,surge protector ape sume tu..aku tak mahir lagi..cewahh..haha..okey guys..tu jelah..so pesanan dari penaja rasmi..”sayangi lappy anda..” haha..bye…chao..

tanda-tanda si dia ikhlas denga kite..

Salam..hai guys..how ar u today?oh gud..hur..?me?oh..im find thank you..haha..yang aku ni dah kenape?ade wire shot sket..so dalam kebizian aku duk exm spm ni (bz lah sangat) aku mengisi masa sengang yg ada tuk update blog.,;)..hehe..so today aku nk share tanda-tanda si dia ikhlas dengan cinta korang..;)

1st ! rileks2 jerr..
If korang tengah date ker..bf korang ade sikap bersahaja..mksudnya dia tak berlakon nak jadi baik lh smata-mata nak pikat korang..dia akan jadi diri dia sendiri..;)

2cnd! Happy together..;)
Bila korang meet tue..muka dia happy jer..takde muka kena paksa..bila korang ajak meet jerr.msti dia happy..

Next is..terima korang seadaanya..
Dia terima baik buruk korang..dia tak paksa korang jadi macamana yag dia nak..mcam mana dia knal korang macam tu lah dia kena terima korang..;)

JUJUR!
Dia selalu berterus-terang dengan korang..kalau bercakap tu dia guna bahasa yg bisejer2..bisenya kan kalau kaki menipu ni di pandai susun ayat tau..ayat dia pun manis macam gula2 cadbury tu..

Hormat.
Dia hormat korang as seorang gurl.. dia tak penah kasar dengan korang.even masa tu dia tengah marah.. dia tak amek kesempatan pada korng pun..lain lah kalau sama2 nak..tu aku x leh nak kata ape lah kan..ups!heeeee…

Meet his family..!
Dia tak segan silu bawak korang meet family dia..tak kisah lah makcik ker..pakcik kerr..kakak kerr..abang kerr..parents kerr..dia x keberatan nak kenalkan korang..;)

Tak sembunyi kan kawan2..
Dia x penah nak sorok kawankawan dia dari korang..kalau dia betulbetul ikhlas..kalau dia hangout dengan kawankawan dia tu dia bawak korang sekali..dia tak menggangap korang tu “sipenyebuk” atau bebanan bagi dia..so barulah terbukti yang dia tu betul betul ikhlas..;)

And the last is CARE..
Walau sibuk macam mana pun dia ttap ada masa untuk korang..b4 tidur tu dia call bangun pagi pun dia call..cukup lah sekadar ucap “gud moning my beautiful” ..;)

Soo…that’s all..mungkin banyak lagi..tapi aku bagi parat ni jelah..ape lagi..pi tengok..ade tak dia macam nie..ikhlas tak dia ngan korang..bf aku??tuuuuutttttttt…no record please!hahah..bye guyssss…chao….



hari raya hari korban

Guys..;)selamat hari raye aidiladha..bape ekor lembu sudahh tumbang?:P..hahah..haii cuya!amacam beraya di ibukota?meriah x?hee..kat kg pun tade ape2 pun..tak ramai pun family yg balik..juz mak ngah lili n fmly,p.long rosman n fmly,cususi & epit..fmily makteh..tu jelah..malam tu dorang dah rewang2 sbb esok nak masak kan..mak ngah lili masak laksa..


yg lain masak rendang,ayam kicap(KOT!),dengan yang sayur tu..(lupe namenye ape)..hee..








pagi tu tok mok n tok yoyo sampai..than dorang pun makan lah reramai..lepas dah makan tu…masing2 gossiping2..yg kanak2 tau jelah buat ape kan..tinggal lh aku yg gedabak nie..tatau nak wat ape ssorang..hahah..petang tu x de ape activity pun..kite kua petang tu..abehh..da tatau nk wat ape..:D hee..egat kalu ade cuya..ade lh kawan..abeh cuya x balik..mati kutu aku dibuatnya..hahah..danging korban ade lah dapat sikit..abah bawak blik babat..makngah yang kerja kan..membasuh dan mencuci..haa..itu jelah sempena hari raya aidiladha utk tahun ini..peace!


1.11.2011

1112011..hah..kesian aku syok sendiri..;Pkorang tau tak..sepatutnya tarikh tu genap lah aku 1 tahun dengan ‘si pengarang jantung hati’..tapi len plak jadinya..ishk2…tragedi..tragedi..hahah.ntah ape silap pun aku tatau..tape lah aku tanak cite lah masalah nya..aku juz nak cite keadaan aku pada malam tu.
Jeng-jeng-jeng (hahah)
Okey malam 31.10 tu dalam kul 7 lebih aku kua nak beli makan..than aku g lah kedai topup..beli lah aku topup rm10 kononya malam ni aku nak begayut nan dia sampai lebam..than dah malam sket tu..aku pun tahan lah mata aku nie nak tunggu kul 12.00.sebab 1.11 tu ‘annevesry’ aku dengan ‘si pengarang jantung hati’..last-last ade adegan fightingfighting plok..ishk2..sedih betul..aku pun tbaring atas katil sambil sedu sedan..yelah aku mengharapkan yang terbaik untuk hari tu tapi last-last jadi camni plak..tak penah lagi jadi macam ni kan..lastlast aku pun mengarang essay yang begitu panjang..lalu aku pun send lah kat dia..(dalam keadaan yang sedu sedan)..dalam kul 3 tu aku tak tidur lagi nie..aku pun bangun..zupzapzupzap..aku pun duduk di atas katil berteman kan si kura,kuri dan kuru yang aku paksa bangun suh temankn aku,encik teddy s’si pengarang jantung hati’ disertakan sehelai bajunya..di hadapan aku terdapat sepotong kek yang diberi nama ‘tiramitsu’ dengan sebatang lilin diatasnya..dengan sedikit senyuman yang terukir dibibir (ceh ayat!) aku macam orang gile cakap sorangsorang dan tiup lilin tu..aku pun ape lagi..ngap lah kek tu sorangsorang..bayangkan lah kul 3 pagi makan kek..selera x slera lah kan..hahah..tragis bukan cerita aku?ngehh2..(mintak simpati nie..;P) tulah kisah aku yang macam betepuk sebelah tangan.. hihihi..lepas ni aku pun tatau lah ape nak jadi..haa..dah lah tu jer lah.byee..;P

F U T U R E

Lagi bape hari jer aku nak spm..belum pun mula exam,aku dah mula dengar perancangan kawan kawan aku selepas spm..kerja,sambung belajar..macam macam..aku?urmm..buntu lagi,tatau ape nak buat lepas spm nanti..skarang aku part time kat kedai bundle pakcik aku..gaji pun sikit jelah..x sampai 300 pun..takkan lepas spm aku nak keje kat situ lagi kan.urm..3 bulan sebelum aku dapat result aku nak g mane?grr..aku pun tatau nie..nenek aku cakap ‘g lah cari kije kerani’ okey..mugkin aku bernasib baik sebab aku ada sijil computer & akaun..mungkin sedikit demi sedikit akan membantu..tapi mesti dorang nak sijil spm jugak kan..aduhh..takkan aku nak jadi penanam anggur yang Berjaya pulak?-_-“ erk?! Okey..lepas jerk dapat result spm,aku na ke mana pulak??? “-_-,, sume cakap kerja-kerja-kerja..tapi bila aku mngadu dekat ‘si pengarang jantung hati’ dia cakap ‘tanak belajar ker?’ tetibe macam ada batu hempap atas kelapa ops! Kepala..aku nie tau..urmm..tapi kan..dulu aku berangan nak jadi nurse..than tuka jadi polis..than tuka jadi pengasuh kanak kanak..erk?! tapi…anty aku cakap “sekarang ni kau tapayah pikir minat,kau pikir kau senang jek satu hari nanti”..betul gak kan ape dia cakap..tapi aku tatau lah..takkan aku nak jadi jaga kat rumah tu..pening..pening..pening..  

si pengarang jantung hati..

Persoalanya sekarang sape yang tak geram bila kite terbaca short text ‘si pengarang jantung hati’ dengan ‘si perempuan yg tdk dikenali’ mungin dorang kenal each othr,,tak kisah lah kenal ker x kan..for me yg got jealose easily ni..mmg tak peduli lah kenal ke x..lagi2 apbila ‘si pengarang jantung hati’ begitu “care” sekali dngan ‘si perempuan yg tdk dikenali’..urmm,,if nak suh ‘si pengarang jantung hati’ paham keadaan aku yg begitu kuat cemburu ni..rasenye x boleh..sbb nnti ade jer lah bait2 kata yg begitu indah di perkatakn..-_-“ aku cube berusaha utk pertahankan relationship nie..sebab aku tak nak lah main2..(kononya)..okey..sekarang aku pun tatau ape yg aku merepek nie.

So..buat ‘si pengarang jantung hati’..ukw..aku tau aku x sempurna..tapi kalau kau boleh dapat yang lebih sempurna dari aku..kenapa kau bawak relationship ni sampai sejauh ni?sampai di satu saat aku rasa aku tak boleh nak lepas kan kau.aku tau mungkin kau cuba tidak curang..tapi aku ni sangat lah cemburu bila dapat tau benda2 macam ni..even bagi kau benda ni kecik jer..tapi bagi aku..sangat lah sakit..rasanya tak perlu aku nak upah FBI untuk siasat apa hubungan korang..cukup tengok kau dengan aku jer..aku tau bukanya aku tak pernah buat kau..kau sendiri tau aku macamana kan..:)

bahasa!

“ayy.....winyh arn......itew ace b0cn gLewr.....pd sesape y sdi meh r itew chat.....kehkhekh......”
Hurk’ah asik paham jek an..aku mmg mnyampah btol kalu ada pple yg menaip macam ni..bile bcakap okey jerr.x plak pelat2..adoyai..perosak bahasa betol lah..cube lah taip tu betol2..x pyah nak gedik ngade2 sangat mcm tu..1st..susah org nk bace..baru bace ayat 1st dah malas na bace coz x paham..eii..aku yg tension tau if bace txt or cmmnt2 yg macam nie..sbb langsung x paham ape yg korang cube nk bitau..rase mcam nk g popular gie beli kamus if ada..-_-“

SPM oh SPM

Aduh..SPM da nk  dekat ..tolak cuti tolak itu ini..tnggal bape hari jek lagi..yg aku ni dah dekat nak exam baru ada kesedaran nk study..stdy last minit..grr..skunk aku ngah study hard utk subjct math,lantak la org nk ckp aku ape sbb baru skunk nk study kan,tape yg berjaya nnti aku,aku jugak yg senang sebab dapat result best,untuk diri aku,family aku,insyaallah..yelah bukan ape,in diz year spnjg aku exm tak penahnye nk lulus math..stupid sangat kan?!hahah..hope sangat SPM nnti lulus lah..korang doakn aku yeh!thks!mmuahh3!okey enough pasal subject math..korang dah tengok jadual exam x?hur belum?tape2 aku tolong…kat bawah nanti ada link,korang klik jek yeh..nnti kuar lah time table exm tu..;) kalu nak bole save..so simpan kat lappy korang yeh..;) so…to spm candidates totally korang dah get ready belum nk bertarung nih?siriezly aku mmang belum ready,,yelah soklan math tu je lh..yg lain insyaallah aku dah ready..oky guys..smpi sini jek yerr aku ketuk2 keyboard aku nie,,nak g sambung wat exercise math nie..than nk buat karangan bahasa and thn nk search essay pasal my friends @ my pets..oh ya..korang ada tau x link mana yg ada sediakn essay2 tu?if ad tlong aku yeh..prepartion for english pper saction B,bgi link tu kat aku eh kalu ada..thks lagi sekali..mmuuaahh!bbye u ol..GOOD LUCK for ol SPM 2011 candidtes..;)


JADUAL EXAM SPM : 

http://www.moe.gov.my/lp/files/spm/2011/JADUAL%20WAKTU%20SPM%202011%20FINAL.pdf

lelaki bawak handbeg??

hye guys!korang mesti selalu nampak lelaki bawakkn handbeg.


bukan handbeg die! handbeg gf die ker..handbeg wife die ker..okey,mungkin kalau handbeg wife dia oky lagi..tapi if yg blum kawin tu..yag bawak handbeg gf dia cumne?okey mungkin ada yg kata “alah bukan perkara besar pun kan bawak handbeg gf” okey..mmg lah x besar..tapi…..urmm..ada yg konon2 nak nmpak sweet.. “kan sweet bile bawak hanbeg gf..mcam sweet couple”.sweet kerr ??hahah..okey lah mungkin ada yg ckp “takut kena ragut lah..kan banyak barang2 penting dalam tu..hp..purse..bla..bla..bla..” ataupun “tapelah peggng kan..kan si dia tegah bz bli barang tu..” oh oky.tapi bagi pndapat aku if bf bawak beg gf ni macam…urmmm..macam ape ek?oky if aku n buddies aku kua kan..if nampak bf bwak beg gf ni,kiteorg akan ckp..”eee..geli jerk,ingat comel bawak beg gf kau tu” kalau bf aku plak dia akan ckp “susah lah dapat gf yg pemalas mcm budak tu..beg dia berat agaknya” hahah..berat2 beg aku..x penah aku suh bf aku bawak nyahh..dia pun x hengen nak bawak..yg pegi bawak barang banyak2 tu sape suruh?if malas nak bawak..kau bawak jelah purse..pgang..malas gak..haa..ic ngan duit tumpang kat wallet bf..sattle..dari korang suh bf korang bawak handbeg bunga2 korang tu..hilang lah macho bf korang tu..ehh3..tapi up to korang lah sebab bf korang kan..saje jerr aku nak kupas2 topik nie..hee..jangan mara aaaa..;p



p/s: brblogging sambil makan askem koneto yg murah bharga rm1.8o heheh..gamba ehsan dari google..;)

seni halus

Assalammualaiku..haa..jawab2..kalau tak dapat satu dose!huu..tday aku nak cite pasal exm aku nie.. 22hb aritu aku exm seni..yess!sangt lh susah!soalan sume soalan yg mushkil tuk aku lukis..burrr…agaknya org yg buat soalan ni ikut suka dia jek amik soaln2 dari prngkat yg x sepatutnya..thks tuan/puan sbb bgi soaln yg ssah.saya hargainya..;) so kat bwah nie soalan2nya..

1)    Dipadang pasir yg kering kontang,2 binatang sedang bertarung hebat menyebabkan debu-debu di sekitarnya berterbangan
2)    Buah-buahan di dalam pinggan bertukar menjadi makhluk berkaki, bertangan dan berwajah ganas. Mereka sedang bertarung hebat.
3)    Lereng bukit dikawasan perumahan telah terhakis dan tergelongsor. beberapa batang pokok telah tumbang akibat bencana alam tersebut.
4)    Beberapa orang peserta unit beruniform sekolah terlibat dalam aktiviti meredah hutan belantara sedang berehat di kawasan jeram. Kelihatan air mengalir deras melalui bongkah2 batu dan pokok pekbagai bentuk.
5)    Setandan pisang diletakkan dipangkal sebatabg pokok pisang . bberapa pelepah daun pisang yang kering dan masih hijau menutupi sebahagian tandan pisang.
6)    Dua orang remaja sedang berbasikal di jalan kampong. Suasana kampong yang tenteram melatari aksi mereka.

Okey.kalu korang pilih yg mane?and..aku of coz lah pilih yg no 2..senang sket..senang2 pun lukisanya sebijik budak tadika!haha..mostly  budak2 claz aku buat no 2 nan 5..hurmm..if aku nak lukis pokok pisang takod aku lukis pokok toge plak..so aku buat no 2..
Situasi masa dah stat pekse punya lh sepi..sbab mmsing ngah khusyuk melukis..thn dah masuk part clour2 tu..dah ada daa sore2 yg nk pnjm clour lh,nk buat clour prple mcmne lh,3 jam masa blalu..sume dah siap..mulalah sume kepoci nak tgok lukisan mmasing..hah.time ni yg best sbb sume akn ckp lukisan kite tu cantik..sbb nk jaga hati punya psal..;P haha..
23hb..kejap jek kiteorng dah dpt  mrkh tuk lkisan kteorg..oky aku ttau lah mrkh paling tnggi brape..tapi ada yg dpt 70++,aku?haha..55 jerk!sbbnya aku tak buat ton,bayang and bla..bla..bla..masa sket sgt lah(ALASAN).tape lah..
So kt bawah nie aku ade masukkn hasil lukisan aku..haha..b4 korang tngok tu,aku bgi amaran lah supaya jgn tgk llme takut fius otak korng ttgal sbb ktawe bnyak sngat..lukisan ni khas utk abg adam..sebab dia yg beria nk tgok.abg dah ckp abg tnk gelak sbb abg ckp ‘’sseorang yg artistic takkan ketawakn karya org lain” tapi ara tau abg akn gelak jugak.;P lukisan ni mmg tak mcm studnt fom5 mcm sntdrd 5 iyerr..accly aku pnya kira oky coz ada lgi yg lbih teruk dari aku..:P so too abg adam selamt bergelak melihat lukisan adikmu ini..(HAHA) bye guys!

GELAKKK!


grrrrrr!

okey..
1..2..3..
arghhhhhh!!!!
geramnya aku…..!!
korang tau tak sakitt jerr hati aku nie..
ni sume gara2 hubby aku tulahh..
malam tadi aku punya lah rindu kat dia..aku pun call lah dia..
knon nak gedik2 lpas rindu lah..
hurmm..bukan dpt lps rndu dpat saket hati ade lah!
dalam bape minit lah sngat aku call tu 2 kali dia mnguap tau!
tngok..betape bosannya dia bcakap dgn aku!
uhukk!
lpas tu ckp pun kjp jek,nak ajk txt jekk..
dah tnk dgr sore aku lah tu..
mmg aku trus moody lh..
moody smpai esok paginya..
bia padan dengan muka dia..!
geram betol!
L

makan~

hye guys!
lame rasenya aku tak update blog aku nie
bukanya  sbb tade masa..
ada..tapi buat2 tada..huhu..
so,today aku nak cite kat korang
19/9 aritu budak2 claz aku ada dtg beraya umh
soo..my lovely grndma masak
mee kari!
and aku plak atas tunjuk arahan dari cik sue
aku buat puding!
heheh.pndai gak aku masak..:p
than b4 dorang datang tue..aku ada tapau sikit lh
tuk bagi kat “bakal mak mertua”
(haha..perasan muka kau!tah makcik tue mngaku kerr tak kau “bakalmenantu” dia)
DUPDAPDUPDAP
jantung aku disaat memberi salam dihadapan banglo rumah hubby aku tu..
fuhh..bila tngk jekk mak dia,mngeletar beb..
dah lah masa tu 2 hubby aku tade..aku sorang..
tu pun aku ajak czen aku sbb tkt nk gie ssorang.:p
(special thks to alice)
best kan aku..da lah x penah jumpa mak dia,1st jumpe aku sorang,
(^^,)
lpas aku selesai kan tugas aku tu,aku pun baliklah
(hope lepas nie kita jumpa lgi ey makcik!huu)
than dlm kul 2 lbih tuu kwn2 aku mula dtg..
1st yg dtg
danny,faizal,amran and aiman
than baru lah budak2 yg lain dtg
ada eka,saied ngn adk dia,zainol,zizan,raudah n bf,syafik,ryna,
akhyar,wani ngan bf dia pun ada..
(sorry mana2 nama yg aku x msukkn sbb aku lupa!
thks akhyar wlaupun tggl kau ssorng kau ttp duduk n mkan nk jga hati aku ktanya:P)
than bila dah rmai2 kumpul tu ade jelah citenya
part plig best yg buat sume ktawe
masa cite psal v.e.r
v(-_-)v
(muka x besalah)
than lpas sume dah knyang tu dorng pun beransur..
lpas gie umh aku tu dorng gie umah sue and eda hohoi..
sorry sue sbb x dpt dtg.
(----^<@ ros utk sue sbgai tnda maaf)
thks korang sbb dtg
sorry if mknan aku sket jerk..hee..
lpas nie hope dtg lah lagi eyh..:)
thks gak kn atok sbb masak mee kari yg superb!
thks kat ciksue dah ajar cmne nk msk puding yg yummy!
and thks kat cik noi and ank2 dia yg tlong kmas slpas slesai mkn
:p
 (sorry tade gmba tuk cite kali ni!)

beraya

saLam!
habis sudah waktu beraya untuk aku
cukup lah seminggu beraya
sebab naik sch jek dah trial
so..masa untuk study!
tapi mmula skali aku nak cita 
masa aku pegi beraya kat parit sulong
whoa..best woo!
mmg kampung gila..
b4 diz bukan aku x pnah ke sana penah tapi jarang lah
mmg best..
seronok jugak bila tngok budak2 banda masuk kg nie
mksud aku czn2 aku yg kcik2 tu..
bukan main meriah lagi..




main kat pkok klapa lah
org x pnah jumpa pkok kelapa..
huhu..
insyaallah if panjang umur bolh lah aku pegi lagi..
;)
so..beraya sudah..
study pulak!
nak trial nie..
khusss..
wish me luck!!
mmuuuaahh!

kat bawah nie ade sikit gmba..jemput2 mnjamu mata..;)





cik lala n cik wan di tepi parit..heee


cik lala,qistina,farisya&daniel


dengan mama saya


nie masa bgmba dgn tuan rumah
time kasih1asam pedas sedap!hee..

tips beraya di rumah si dia

saLam!
Hype korang2..
Haa..puasa x nie??hehe..
Wahh..kejap jer dah 2 mnggu kita puasa kan..
X lame lagi raya pulak!
Haa..da nak raya nie korang2 dah get ready x nk g beraya umh si dia?
Hur??belum..?
Haa..if belum..meh aku ready kan..hee
Meh cuci mata baca tips2 yg aku nk kgsi kat korang
Tips beraya ke rumah si dia..
Okey! 1st  bnda yg korang kena ambik berat mstilah
PAKAIAN
Kalau korang pgi beraya hari raya pertama tu..
eloknye pakai lah baju melayu lengkap bersamping..
yg perempuanya mstilah baju kurung..
yg pnting korang iron dulu baju tu supaya x bekedut.
Keduanya
BAWA KAWAN BAIK
Haaa..bab ni korang kna teliti sikit..
Kalau nk bwk kgkwn tu bwk kwn yg blh dipercayai,sopan santun lagi beradab.
Jgn bawak yg blh jtuh kan air muka korang..ni pnting
Sbb fmly si dia akn nilai jnis2kwn2 korang..
Pling pnting jgan bawak rmai sgat kwn2 korang tu..cukuplah sorang atau 2 org..
Takut2 nnti hlang pulak keistimewaan kita kat mata fmly si dia..
Biasa lah if da rrmai tu msti ada yg nk mnnjol skit kan
Tkot2 kita kna ‘caras’ dari blkang plak!
Ketiga..
KENALI AHLI KELUARGANYA SEBAIK MUNGKIN
Sbb takut2 kita tesilap pggil nama plak..
Nnti kita dianggap x ambil berat pulak pasal family dorang..
Kalau tgh bbual tu sebaiknye
Kita jadi pndengar daripda pncerita..
Kalau dorang kata ape2 sokong dan iyekan jerr..
Dan jgan telalu excited ataupun emotional!
Keempat..
TUNJJUKAN KERAJINAN ANDA
Kalau dan siap makan tu..
Cuba2 bawak pnggan kedapur..
Kalau dorang x kasi..buat lah bnda2 yg simple..
Lap meja kerr..ttup baling kuih yg korang mkn tdi tu kerr..
Tapi jgan pulak korang mntak sabit nak begi tebas rumut kat laman rumah..
Over namenya tu..

Haa..so dah bace kan..
Dah ready x?
So..selamat mencuba kawan2..
Adiosa!

what boys love..


Okey aritu pasal what girls love..tday giliran boy pulak..so girls out there..attention please!
Ehem3..

PUJIAN
“Nampak jer kami ni brutal tpi kami pun ada perasaan tau!kami tak suka slalu nk tunjukan apa yg kami nak,kami rasa..tpi kdang2 kmi mahu dimanjakan jugak!”

LITTLE SUPRISES..hoorey!
“kami pun sukakn kejutan jujak,sama mcm u all..!”

SAMA-SAMA BERSIKAP JUJUR
“kalau u all nk kami jujur..begitu juga kami mahukan”

YOUR FRIEND..hmm..CAN BE MY FRIEND TOO?
“we like to meet your friends wether they are male or female,okey ke?”

ASK GUYS OUT!
“ape salah nya kalau korang pulak yg ajak kami kluar date!”

THE WAY U SMILE
“jadi jganlah moody dan buat muka masam!siam kami..”

THE WAY YOU LAUGH
Walaupun joke kami x klakar,please,please laugh!sbb kami suka bila girlfriend kami ketawa”

THE WAY YOU SAY “I miss you”
“hati kami jadi cair beb”

THE WAY GIRL SMELL GOOD
“hmm..nice perfume. We love it! Mmuuaahh!”

THE WAY YOU LOOK AT ME
“pandangan kamu yg romantic bikin hati kami cair!”

HOW CUTE YOU ARE
ahaks..kadang2 saja kami usik kamu sampai kamu marah!cute apa muka kamu time tuuu..”

LET US KNOW
“suka atau tidak apa yg kami buat..please let us know!sbb kami x boleh baca fikiran kamu”

BEAUTIFUL..WALLA!
Siapa x bangga dapat girlfriend yg cun melecun!tapi jangan lah obsess sangat nak cantik bak model,just be nice and presentable okey dah..”

LOVE..LOVE..LOVE..
“takde lain mlainkan buatkan kami rasa cdicintai sepenuh hati!respect dan jgan brlaku kasar kpda kami.kalau dpt yg mcm nie comfrm..kami akn mnjadi lelaki yg lbih superb!